Professors Against Plagiarism

استادان علیه تقلب

مبارزه با تخلف و تقلب علمی در دانشگاه‌ها

این بلاگ به همت تعدادی از استادان دانشگاه‌های کشور ایجاد شده و هدف آن مبارزه با تخلف یا تقلب علمی در دانشگاه است

مقدمه

به‌نام خداوند هستی و هم راستی

این بلاگ به همت تعدادی از استادان دانشگاه‌های کشور ایجاد شده است و هدف آن مبارزه با تخلف و تقلب علمی در دانشگاه‌ها چه از سوی دانش‌جویان و چه از سوی اعضای هیات علمی است. متاسفانه ما شاهد گسترش حرکت‌های غیر اخلاقی در فضای علمی کشور هستیم که با انگیزه‌هایی چون اخذ مدرک، پذیرش یا ارتقای مرتبه‌ی دانشگاهی صورت می‌گیرتد.

ما با هرگونه تقلب مخالفیم و سکوت در برابر آن‌را هم جایز نمی‌دانیم. در این بلاگ قصد داریم برخی موارد و روش‌های تقلب‌ را بیان و ضمن آموزش به دانش‌جویان و تلاش برای اشاعه‌ی اخلاق و آداب حرفه‌ای در جمع خودمان‌، مسولان را وادار کنیم تا به مشکل تقلب و ریشه‌های آن واکنش جدی نشان دهند.

۲۱ مرداد ۱۳۸۷

استادان یا پژوهشگران حامی

حمایت

اگر می‌خواهید نامتان به‌عنوان یکی از حامیان ذکر شود، نام کامل و آدرس وبگاه خود را به آدرس ghodsi_AT_sharif_DOT_edu ارسال نمایید و در صورت تغییر گروه حامی ما را مطلع کنید..

تعداد زیادی آدرس بلاگ خود را فرستاده‌اند که متاسفانه امکان استفاده از آن به‌جای وبگاه نیست.

بایگانی مطالب

آخرین نظرات

تعداد مقالات مسولان کنفرانس

کیارش بازرگان | چهارشنبه, ۲۸ بهمن ۱۳۸۸

آقای دکتر ... که دو مقاله پذیرش شده در یکی از کنفرانسهای داخلی دارند
این نوشته را برای من و جمعی از همکاران فرستادند:

(ابتدا موافقت کردند که نام ایشان برده شود ولی بعدا پشیمان شدند)

با سلام و ضمن تشکر از راه اندازی وبلاگ استادان علیه تقلب
اخیرا نتایج پذیرش مقالات سومین کنگره ..... اعلام شده است که یک جنبه عجیبی دارد:

  • تعداد مقالات پذیرفته شده دبیر علمی کنفرانس: 32 مقاله!!!!
  • * تعداد مقالات پذیرفته شده برای سخنرانی دبیر علمی کنفرانس: 6 مقاله از 46 یعنی 13 درصد کل مقالات!!!

این گونه موارد مصداق چیست؟ میشود مصداق تقلب یا سو ء استفاده و اخلاق غیر آکادمیک باشد؟ فکر میی کنم اگر به اینگونه موارد و سوئ استفاده ها هم در وبلاگ پرداخته شود بهتر خواهد بود. آدرس و لینک کنفرانس:

سایت کنفرانس: ...

لینک نتایج داوری:
...



و جواب من این است:

سلام

بله نکته مهمی رو اشاره کردید. در کنفرانسها ممکنه تا مثلا حداکثر پنج مقاله از اعضای هیات داوری قبول بشوند ولی ۳۲ مقاله دیگر با هیچ عرفی فکر نمیکنم درست دربیاید.

در یکی از کنفرانسهایی که من سه سال پیاپی در هیات داوری اش بودم،
(International Conference on Computer Aided Design - ICCAD)

قانون داخلی کنفرانس تصویب شد که از اعضای هیات داوری کسی نمیتوانست بیش از سه مقاله ارسال کند (و بعد از ارسال و قبولی مقاله هم کسی حق نداشت اسامی نویسندگان را عوض کند) و رییس هیات داوران هم معمولا محدودیتهای بیشتری را روی خود اعمال میکنند.

سال قبل از آن محدودیت پنج مقاله بود ولی باز هم این شاءبه وجود داشت که اعضای کمیته داوری یا بر حسب تعارف یا به صورت ناخودآگاه یا حتی بدتر، با هوای همدیگر را داشتن و پارتی بازی کردن مقاله های خودشان را بیشتر قبول میکنند. این نکته را هم باید بگویم که قبل از خود جلسه داوری، هر یک از اعضای کمیته داوری بدون اینکه داوری بقیه را ببیند، نظرات خود را درباره هر مقاله در سیستم وارد میکند (بدون دیدن اسم نویسندگان یا دانشگاهشان). از شب قبل از جلسه حضوری اعضای هیات داوری، نظرات دیگر اعضای کمیته درباره مقاله های مربوط به آن کمیته در دسترس اعضای کمیته قرار میگیرند و در جلسه حضوری هر کسی راجع به مقاله ای که داوری کرده نظر میدهد و بعد از بحث تصمیم گیری میشود. در تمام این مدت کسی جز دبیر کنفرانس از اسامی نویسندگان مقاله با خبر نیست. فقط در مواردی که احتمال تقلب داده میشود یا دلیل محکمی برای فهمیدن اینکه نویسنده مقاله کیست، فقط رییس کمیته مقاله از نام نویسندگان مطلع میشود و تصمیم میگیرد که آیا مقاله با توجه با داده های موجود باید رد شود یا نه.

این نکته را هم بگویم که همه کنفرانسها این طور داوری نمیشوند. مثلا در کنفرانس اف پی جی ای، اسامی نویسندگان معلوم است. و بر خلاف آی سی کد که هر داوری حداکثر سه سال متوالی میتواند در هیات داوران باشد و حداقل سه سال باید از داوری کنار بکشد، در کنفرانس اف پی جی ای بعضی داوران هستند که سالهاست در کمیته داوری هستند. نکته مهم این است که شاءبه پارتی بازی وجود نداشته باشد همانطور که مثلا در هیات داوران کنفرانس اف پی جی ای یکبار این بحث مطرح شد که اروپاییها فکر میکنند این کنفرانس بیشتر تمایل به پذیرش مقالات از دانشگاههای امریکا دارد تا اروپا و در جلسه بحث شد که آیا چنین است واقعا و چه باید کرد که این دید از بین برود.

این نکته هم مهم است که در تمام کنفرانسها - تاکید میکنم تمام کنفرانسها - وقتی مفاله یک نفر یا حتی مقاله کس دیگری از همان دانشکده - در کمیته مورد بحث قرار میگیرد، شخص باید از جلسه بیرون برود. هیچگونه دسترسی به داوری بقیه هم ندارد و نخواهد داشت.


مهم این است که کل روش داوری تا حد ممکن شفاف باشد تا شاءبه پارتی بازی پیش نیآید. عقل جمعی باید این را بفهمد که اعتبار کنفرانس مهمتر از منافع شخصی است.


به هر حال امیدوارم به این گونه مسایل بیشتر دقت کنیم و بحث کنیم. مسلما هر قانونی را برای سیر داوری مقالات در نظر بگیریم معایبی خواهد داشت - از جمله رد کردن مقالات خوبی از هیات داوران - که باید دید آیا با توجه به فرهنگ غالب جامعه دانشگاهی ما آیا محاسن این روش از معایبش بیشتر است یا نه. و البته این قوانین هم باید هر چند سال یکبار عوض شوند که جلوی سوء استفاده های احتمالی گرفته شود.


متشکرم

کیارش



موافقین ۰ مخالفین ۰ ۸۸/۱۱/۲۸
کیارش بازرگان

نظرات (۷)

http://www.masaumnet.com/index.html

یک ژورنال کم ارزش و بد....
با سلام، با توجه به آشنایی چند ساله بنده با کنفرانس های علمی می خواستم به نوشته دکتر بازرگان این مطلب هم اضافه کنم. بسیاری از کنفرانس های مطرح معماری کامپیوتر مجموعه مقالات خودشان را در ACM SIGARCH چاپ می کنند. خوب یکی از مواد قرار داد چاپ مقاله در این موسسه این است که اعضای Program committee حق چاپ مقاله های که خود Author یا Co-author باشند را ندارند. این هم روش بسیار خوبی است که یک نیروی خارجی افراد هیات علمی کتفرانس را از چاپ مقالات خود باز می دارد.
با تشکر 
بله متاسفانه کنفرانس انجمن کامپیوتر ایران رکورد بدی در این زمینه دارد.
کنفرانس کامپیوتر؟
سال 2008 یکی از استادان 21 مقاله در این کنفرانس داشت. دلیل؟ سخت نیست! دانشجوی سابقش مسئول علمی بخش مرتبط در کنفرانس بود! آقای بازرگان، اگر 2 تا و 3 تا و 10 تا مقاله جای تعجب داره، 21 مقاله قطعاً نشون دهندۀ یک مشکل اساسی هست.
http://csicc2008.sharif.edu/fa/?p=accepted
۲۹ بهمن ۸۸ ، ۱۵:۳۷ سید مهدی زرگرنتاج
فکر می‌کنم کنفرانس انجمن کامپیوتر ایران یکی از بارزترین موارد ارائه این گونه مقاله دادن‌ها باشد. سال 85 رو که خودم مسئول تهیه خلاصه مقالات کنفرانس بودم، برخی از اساتید بیش از 10 مقاله هم داشتند؛ حتی برخی یک مقاله را هم به انگلیسی و هم به فارسی داده بودند و پذیرش گرفته بودند
امروز مشغول خواندن آیین نامه‌ای بودم که در آن نحوه انجام پژوهش در دانشگاه غربی استرالیا UWA تشریح شده بود. آن را بسیار جالب یافتم.
http://www.research.uwa.edu.au/staff/research-policy/guidelines
و یکی از جالب ترین قسمت ها مقرراتی بود که تحت عنوان پروتکل ونکور آورده شده بود که چنین می گوید.
تنها در صورتی می‌توان نام کسی را در مقاله به عنوان نویسنده آورد که قطعا «تمامی» شرایط زیر را داشته باشد:
1- خلق ایده و یا تحلیل و تفسیر داده‌ها
2- تهیه پیش‌نویس مقاله و یا بازبینی و ویرایش جدی قسمت‌های حیاتی مقاله
3- تایید نسخه نهایی مقاله قبل از ارسال برای چاپ
بعد از اینکه محتوای پروتکل را در گوگل جستجو کردم دیدم حدود 23000 وب سایت آن را نقل کرده اند که بیشتر آنها پذیرندگان مقاله هستند.
فکر می کنم اگر این پروتکل جزو شرایط ارسال مقاله به کنفرانس ها و ژورنال های داخلی شود و نیز برخی اساتید محترم محتوای آن را کاملا درک نمایند بسیاری از مشکلات جامعه علمی کشور حل خواهد شد.
ضمن تایید تمامی حرف های شما و بیان اینکه "در دیزی بازه، حیای گربه کجا رفته!" برای دبیر محترم کنفرانس! میزان نرخ پذیرش این کنفرانس حدود 80% بوده است. برای همین گویا خیلی سخت نگرفته اند و کلا هر مقاله ای که فرستاده شده را قبول کرده اند. این وسط این بابا هم 30-40 تا مقاله در یک سال نوشته و همه را برای خودشان فرستاده است! ایول پشتکار!

آیا شما هیچ داده ای درباره میزان نرخ پذیرش کنفرانس های داخلی و نرخ برخورد مجلات (حداقل در زمینه کامپیوتر/سخت افزار) دارید؟

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی