Professors Against Plagiarism

استادان علیه تقلب

مبارزه با تخلف و تقلب علمی در دانشگاه‌ها

این بلاگ به همت تعدادی از استادان دانشگاه‌های کشور ایجاد شده و هدف آن مبارزه با تخلف یا تقلب علمی در دانشگاه است

مقدمه

به‌نام خداوند هستی و هم راستی

این بلاگ به همت تعدادی از استادان دانشگاه‌های کشور ایجاد شده است و هدف آن مبارزه با تخلف و تقلب علمی در دانشگاه‌ها چه از سوی دانش‌جویان و چه از سوی اعضای هیات علمی است. متاسفانه ما شاهد گسترش حرکت‌های غیر اخلاقی در فضای علمی کشور هستیم که با انگیزه‌هایی چون اخذ مدرک، پذیرش یا ارتقای مرتبه‌ی دانشگاهی صورت می‌گیرتد.

ما با هرگونه تقلب مخالفیم و سکوت در برابر آن‌را هم جایز نمی‌دانیم. در این بلاگ قصد داریم برخی موارد و روش‌های تقلب‌ را بیان و ضمن آموزش به دانش‌جویان و تلاش برای اشاعه‌ی اخلاق و آداب حرفه‌ای در جمع خودمان‌، مسولان را وادار کنیم تا به مشکل تقلب و ریشه‌های آن واکنش جدی نشان دهند.

۲۱ مرداد ۱۳۸۷

استادان یا پژوهشگران حامی

حمایت

اگر می‌خواهید نامتان به‌عنوان یکی از حامیان ذکر شود، نام کامل و آدرس وبگاه خود را به آدرس ghodsi_AT_sharif_DOT_edu ارسال نمایید و در صورت تغییر گروه حامی ما را مطلع کنید..

تعداد زیادی آدرس بلاگ خود را فرستاده‌اند که متاسفانه امکان استفاده از آن به‌جای وبگاه نیست.

بایگانی مطالب

آخرین نظرات

جستجو برای راهکارهای عملی

M.Shamsfard | جمعه, ۱۵ شهریور ۱۳۸۷
همه ما بارها شاهد نمونه های بسیاری از موارد تقلب در محیط دانشگاه و در تولید محصولات علمی و پژوهشی بوده ایم و گاهی مثل خود من داور مقالاتی شده ایم که از خودمان دزدیده اند!
به نظر من رعایت اخلاق علمی تنها محدود به عدم تقلب در نوشتن مقاله، پایان نامه، تمرین کلاسی و نظایر اینها نیست بلکه بسیار گسترده تر است برای نمونه:
- همین که یک استاد به خود اجازه دهد از اسلایدهای موجود در اینترنت و یا تهیه شده بوسیله یکی از همکارانش در کلاسهای درس بدون ذکر منبع و تنها با جایگزین کردن نام خود بجای نام تهیه کننده استفاده کند، نوعی تقلب است. تقلبی که متاسفانه گرچه بسیار شایع است، کمتر موردتوجه قرار می گیرد و بعضا حق مسلم فرد دانسته می شود.
- اینکه در بسیاری دانشگاه ها بدون توجه به قانون کپی رایت براحتی کتب درسی برای دانشجویان کپی می شود و دراختیار آنها قرار می گیرد، خلافی است که کم کم وجهه قانونی پیدا کرده است.
- عدم اشنایی دانشجویان و برخی اساتید (و یا آشنایی غلط) با قوانین انتشار عمومی مثلا کنو باعث می شود یک نرم افزار متن باز به عنوان یک محصول تجاری و اختصاصی ارائه شود !
و موارد بسیاری نظیر اینها که من شخصا برای تک تک آنها مثال زنده دارم و در اکثر آنها گناه استاد اگر بیشتر از دانشجو نباشد کمتر از او نیست.
من فکر می کنم اگر بنا باشد در این وبلاگ ما داستان های تقلبی را که شاهد بوده ایم نقل کنیم برای سالها داستان کم نمی آوریم و تا وقتی این داستان ها بدون ذکر نام متقلب بیان شوند هم ضرری برای کسی ندارند شاید قبل از ادامه راه لازم باشد یکبار دیگر مرور کنیم برای چه گرد هم آمده ایم و چه انتظاری از ایجاد چنین تشکلی داریم. تهیه منشور اخلاق علمی و پایبندی اعضاء وبلاگ به آن و تلاش در جهت گسترش آن در سطح دانشگاه ها و ایجاد دوره های آموزش اخلاق علمی به دانشجویان و اساتید فعالیت های مفیدی هستند که گرچه لازمند اما کافی نیستند ما نیازمند مقررات و بازوهای اجرایی هستیم که امیدوارم درادامه فراهم شوند مثلا پیشنهاد می کنم برگزارکنندگان کنفرانس انجمن کامپیوتر امسال از هم اکنون قواعدی برای مقابله با تقلب که در صورت کشف آن حتما اعمال شود وضع نمایند
شاید برگزاری یک کارگاه نیم یا یک روزه در این مورد و تعریف دقیق صورت مسئله و دریافت پیشنهادات برای حل آن نیز مفید باشد منشور مورد نظر می تواند به عنوان قطعنامه این نشست استخراج شود..،
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۸۷/۰۶/۱۵
M.Shamsfard

نظرات (۱)

۱۶ شهریور ۸۷ ، ۰۹:۳۹ قاسم جابری پور
بنام خدا- پیشنهاد همکار ارجمند خانم دکتر شمس فرد در مورد کارگاه تعریف انواع تقلب علمی بسیار بجاست و امیدوارم برگزار کنندگان کنفرانس انجمن کامپیوتر نیز با اجرائی کردن پیشنهاد دیگر ایشان در مورد برخورد جدی و بازدارنده با متقلبین تعهد خود به گسترش اخلاق علمی را آشکار سازند.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی