Professors Against Plagiarism

استادان علیه تقلب

مبارزه با تخلف و تقلب علمی در دانشگاه‌ها

این بلاگ به همت تعدادی از استادان دانشگاه‌های کشور ایجاد شده و هدف آن مبارزه با تخلف یا تقلب علمی در دانشگاه است

مقدمه

به‌نام خداوند هستی و هم راستی

این بلاگ به همت تعدادی از استادان دانشگاه‌های کشور ایجاد شده است و هدف آن مبارزه با تخلف و تقلب علمی در دانشگاه‌ها چه از سوی دانش‌جویان و چه از سوی اعضای هیات علمی است. متاسفانه ما شاهد گسترش حرکت‌های غیر اخلاقی در فضای علمی کشور هستیم که با انگیزه‌هایی چون اخذ مدرک، پذیرش یا ارتقای مرتبه‌ی دانشگاهی صورت می‌گیرتد.

ما با هرگونه تقلب مخالفیم و سکوت در برابر آن‌را هم جایز نمی‌دانیم. در این بلاگ قصد داریم برخی موارد و روش‌های تقلب‌ را بیان و ضمن آموزش به دانش‌جویان و تلاش برای اشاعه‌ی اخلاق و آداب حرفه‌ای در جمع خودمان‌، مسولان را وادار کنیم تا به مشکل تقلب و ریشه‌های آن واکنش جدی نشان دهند.

۲۱ مرداد ۱۳۸۷

استادان یا پژوهشگران حامی

حمایت

اگر می‌خواهید نامتان به‌عنوان یکی از حامیان ذکر شود، نام کامل و آدرس وبگاه خود را به آدرس ghodsi_AT_sharif_DOT_edu ارسال نمایید و در صورت تغییر گروه حامی ما را مطلع کنید..

تعداد زیادی آدرس بلاگ خود را فرستاده‌اند که متاسفانه امکان استفاده از آن به‌جای وبگاه نیست.

بایگانی مطالب

آخرین نظرات

تحریم الزویز با رای اکثریت روسای دانشگاه ها!

محمد قدسی | پنجشنبه, ۲۸ مهر ۱۳۹۰

آیا اکثریت روسای دانشگاه ها می تواند چنین تصمیمی بگیرد؟ مسول تبعات این تصمیم با چه ارگانی است؟ ما حداکثر ۱٪ از مقالات جهان را تولید میکنیم. پس این تحریم  تاثیری در ادامه فعالیت مجلات این موسسه نخواهد گذاشت. اما همکاران و دانشجویان دکتری از  این تصمیم متضرر خواهند شد.  این تصمیم سیاسی ظاهرا خیلی عجولانه اتخاذ شد. آیا به عواقب بازگشت از آن فکر کرده ایم؟. 
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۰/۰۷/۲۸
محمد قدسی

نظرات (۶)

جناب پیامی البته تکیه به تعداد ارجاعات برای تشخیص تاثیرگذاری در پیشبرد علم نیز کافی نیست.
در تاثیر ارجاعاتی که به عنوان realted work صورت می‌گیرد در پیشبرد علم کمی باید بیشتر درنگ کرد.
http://agtb.wordpress.com/2011/11/02/the-problem-with-journals/
البته دلیل واقعی این کار را اینجا می توانید ببینید.

http://www.bbc.co.uk/persian/iran/2011/10/111018_ka_univesity_daneshjo.shtml

فقط یک سوال پیش می‌آید که اگر برخی دانشگاهیان به دلیل علاقه‌ای که به حفظ جان خودشان و یا احیانا بقیه انسان‌ها دارند، دلشان نخواهد در پروژه‌های تسلیحاتی مشارکت کنند، باید چکار کنند؟
من هم فکر می کنم که خود اساتید باید قانونی با این مصوبه برخورد کنند. همین طور دست روی دست بگذاریم تا چند سال دیگر تولید علمی که آقایان از ان سر در نیاورند هم جرم شناخته خواهد شد!
فکر کنم این تصمیم بر خلاف حقوق مدنی‌ی پژوهشگران هست. باید با حقوقدانان مشورت کرد و در صورت امکان از این تصمیم وزارت علوم به دیوان عالی اداری کشور شکایت کرد و از وزارت تقاضای خسارت نیز نمود.
اگر دلیل این کار واقعا همان چیزی باشد که گفته شده، الزویر فقط یک شروع است و بایستی در بزودی تمامی ژورنال‌ها و کنفرانس‌های خارجی و داخلی بی‌اعتبار اعلام شوند چرا که کار علمی حتی اگر به زبان فارسی و در ژورنال ایرانی چاپ شود باز هم ممکن است بیگانگان آن را بخوانند و در صنعت کاخ‌سازی از آن بهره ببرند. البته نباید بدبین بود چون این کار این مزیت را دارد که مشکل دزدی علمی به طور کلی در ایران ریشه‌کن خواهد شد.
در ضمن این نتیجه‌گیری که چون 1% مقالات منتشر شده ایرانی هستند پس نقش ایران در تولید علم در جهان 1% است منطقی نمی‌نماید. مقالاتی را می‌توان در پیشبرد علم تاثیرگذار دانست که دست‌کم یکصد ارجاع داشته باشند. با توجه به این باید حساب کرد که نقش ایران در تولید علم (نه تولیدات علمی) چقدر است.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی