Professors Against Plagiarism

استادان علیه تقلب

مبارزه با تخلف و تقلب علمی در دانشگاه‌ها

این بلاگ به همت تعدادی از استادان دانشگاه‌های کشور ایجاد شده و هدف آن مبارزه با تخلف یا تقلب علمی در دانشگاه است

مقدمه

به‌نام خداوند هستی و هم راستی

این بلاگ به همت تعدادی از استادان دانشگاه‌های کشور ایجاد شده است و هدف آن مبارزه با تخلف و تقلب علمی در دانشگاه‌ها چه از سوی دانش‌جویان و چه از سوی اعضای هیات علمی است. متاسفانه ما شاهد گسترش حرکت‌های غیر اخلاقی در فضای علمی کشور هستیم که با انگیزه‌هایی چون اخذ مدرک، پذیرش یا ارتقای مرتبه‌ی دانشگاهی صورت می‌گیرتد.

ما با هرگونه تقلب مخالفیم و سکوت در برابر آن‌را هم جایز نمی‌دانیم. در این بلاگ قصد داریم برخی موارد و روش‌های تقلب‌ را بیان و ضمن آموزش به دانش‌جویان و تلاش برای اشاعه‌ی اخلاق و آداب حرفه‌ای در جمع خودمان‌، مسولان را وادار کنیم تا به مشکل تقلب و ریشه‌های آن واکنش جدی نشان دهند.

۲۱ مرداد ۱۳۸۷

استادان یا پژوهشگران حامی

حمایت

اگر می‌خواهید نامتان به‌عنوان یکی از حامیان ذکر شود، نام کامل و آدرس وبگاه خود را به آدرس ghodsi_AT_sharif_DOT_edu ارسال نمایید و در صورت تغییر گروه حامی ما را مطلع کنید..

تعداد زیادی آدرس بلاگ خود را فرستاده‌اند که متاسفانه امکان استفاده از آن به‌جای وبگاه نیست.

بایگانی مطالب

آخرین نظرات

Publisher pulls 58 articles by Iranian scientists

PaP-admin | چهارشنبه, ۱۲ آبان ۱۳۹۵

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۸/۱۲
PaP-admin

نظرات (۶)

جناب آقای مولایی، اتفاقا نحوه نگاه شما ناشی از بی اطلاعی است. اگر میزان بهره گیری دانشمندانی مانند ابن سینا را از پیشینیان بدون هیچ اشاره ای به منابع  می دانستید به راحتی مدعی نمی شدید که غرب تمدن خود را از ما دزدیده است. دانش مسلمین بی تردید وابسته به دانش پیش از اسلام بوده است. گرچه دانشمندان مسلمان بسط مناسبی را به داشته های پیشین داده اند اما نباید درباره میزان این بسط غلو کرد.
این فقط اتهامه و هنوز هیچی معلوم نیست. اینقدر یک طرفه به قاضی نرید. اندکی وجدان داشته باشید.
باید قبول کرد که موج بدی علیه اساتید ایرانی به راه افتاده و ما در حال جهاد علمی با غرب هستیم. در این میان هر از گاهی برخی اساتید ما رو هم متهم به دزدی علمی می کنند. در حالی که یکی نیست بهشون بگه شما که همه تمدنتون رو از ما دزدیدین. اون موقع که از امثال بوعلی سینا و خواجه نصیرهای ما کپ می زدید وجدان درد نمی گرفتین؟؟؟
برادران اسیر هیاهوی این غربیها نشوید. ما در حال جهاد علمی با غرب هستیم. بیدار باشید. بیدار.
به این اتهام ها هم هیچ بهایی نباید داد و باید قاطعانه راه آرمانهای عظیم انقلابمون رو پی بگیریم. همین و بس. والسلام
http://alef.ir/vdcaw6nyw49n601.k5k4.html?411700
۱۷ آبان ۹۵ ، ۱۹:۴۷ گوهر الشریعه
قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از کشف شبکه خرید و فروش مقاله داخلی و خارجی در ارتباط با تخلف چند محقق ایرانی خبر داد و گفت: فردا جلسه اضطراری کمیته اخلاق برگزار می شود.

دکتر شاهین آخوند زاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: به تازگی گزارشی در مجله اشپرینگر نیچر به چاپ رسیده که از میان ۵۸۰ مقاله رد شده که دچار مشکل تقلب علمی هستند، ۵۸ مقاله ایرانی هستند.

وی افزود: ما این مقاله ها را بررسی کردیم و تیم متخصصی آنها را رصد کرده است و متوجه شدیم که این ۵۸ مقاله همگی از طریق یک شرکت نشر غیر قانونی که در زمینه خرید و فروش مقاله و پایان نامه فعالیت می کند در این انتشارات خارجی به چاپ رسیده است.

آخوندزاده یادآور شد: افرادی که در تهیه این ۵۸ مقاله نقش داشتند عمدتا دانشجو و غیر هیات علمی بودند اما این موضوع آنها را از اشتباه بزرگی که داشته اند مبرا نمی کند.

وی افزود: ما در وزارت بهداشت به شدت با موضوع پایان نامه ها و مقاله های تقلبی برخورد می کنیم و در رابطه با این ۵۸ مقاله هم تدابیر بسیار سخت گیرانه ای را به دانشگاه ها اعلام کردیم.

لغو ارتقاء اعضای هیات علمی متخلف

قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: به همه دانشگاه های علوم پزشکی که این افراد در آنجا حضور داشته اند نامه ای ارسال شده است که در صورتی که فردی به وسیله این مقالات ارتقاء پیدا کرده است، آن ارتقاء لغو می شود و اگر پرونده عضو هیات علمی در دست بررسی ارتقاء است آن ارتقاء متوقف می شود.

وی افزود: کمیته های اخلاقی دانشگاه ها جلسه تشکیل خواهند داد و با دانشجویان و استادانی که در این مقالات نقش داشته اند برخورد می کنند.

برگزاری جلسه اضطراری کمیته اخلاق کشوری در وزارت بهداشت

آخوندزاده گفت: همچنین فردا سه شنبه جلسه اضطراری کمیته اخلاق کشوری در وزارت بهداشت تشکیل جلسه خواهد داد و تدابیر لازم را برای برخورد با این مورد و موارد اینچنینی اتخاذ و با متخلفان به شدت برخورد خواهد شد. 

وی اظهار داشت: با اشپرینگر هم مکاتبه صورت گرفته است که چرا از میان ۵۸۰ مقاله تنها نام ایران در اخبار آن ناشر درج شده است. البته اشپرینگر یک خبر جدید در این زمینه قید کرده است که این مقالات در مجموع دچار اشکال بوده اند و می دانیم که این اشکال نماینده جامعه علمی ایران نیست.

قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اضافه کرد: باید تاکید کنیم که این مقالات به هیچ عنوان نماینده جامعه علمی کشور با سالانه ۲۰ هزار مقاله در علوم پزشکی نیستند اما با توجه به اینکه خصومت علیه نظام جمهوری اسلامی به طور واضح وجود دارد باید مراقب باشیم که حتی کارهای خاکستری هم انجام ندهیم چه برسد به کارهای نادرست.

وی درباره شناسایی این شبکه خرید و فروش مقالات علمی در خارج و داخل گفت: ما به وزارت علوم هم اعلام کردیم که چه برخوردهایی را با این افراد که این ۵۸ مقاله را منتشر کرده اند، خواهیم داشت.

کشف سه ردپای داخلی و خارجی درباره ۵۸ مقاله تقلبی

آخوندزاده اظهار داشت: سه رد پا در این شبکه پیدا شده است که یکی از آنها این است که بخش عمده ای از این ۵۸ مقاله، متعلق به دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران بوده است. ردپای دیگر این بوده که یک نفر از داخل کشور ناشر «اشپرینگر» را از این تخلف مطلع کرده در حالی که ناشر متوجه این تخلف نشده بود.

وی افزود: ردپای دیگر اشکال کار ناشر بوده است. به طور معمول وقتی مقالاتی برای یک مجله ارسال می شود مجله آن را برای داوری به یک داور شاخص آن رشته ارجاع می دهد. در مورد این مقالات مجله اعلام کرده که یک داور به ما پیشنهاد دهید، شرکت مورد نظر یک ایمیل تقلبی از یک داور بین المللی را به ناشر معرفی کرده است. در واقع به ناشر نیز کلک زده و داوری مقالات در ایران انجام شده است.

قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: اشکال دیگر ناشر این بوده است که بیشتر این ۵۸ مقاله در فاصله دو هفته از دریافت، مورد پذیرش ناشر قرار گرفته اند که این موضوع در هیچ نشریه ای در دنیا امکان پذیر نیست و این نشان می دهد که افرادی که این مقالات مشکل دار را به چاپ رسانده اند یک شریک خارجی دارند.

برخوردهای حقوقی و قضایی با متخلفان

وی به ردپای دیگر این مسئله اشاره کرد و گفت: کار اشتباه دیگر ناشر این است که بر اساس اصل همه مجلات، پس از مورد قبول واقع شدن یک مقاله امکان تغییر نام افراد وجود ندارد، اما در مورد این ۵۸ مقاله اسامی پس از پذیرش تغییر کرده است . همچنین مورد دیگر این بوده که در صورت اثبات شباهت های متنی یک مقاله به کل رد می شود اما شباهت ها در مورد این مقالات نادیده گرفته شده و پس از انتشار، ناشر هشدار داده است.

آخونده زاده تاکید کرد: این شبکه اکنون شناسایی شده است و بخش های مختلف قضایی و حقوقی در حال کار بر روی آن هستند و به زودی برخوردهای شدیدی با این افراد صورت می گیرد.

به گزارش مهر، چندی پیش تعدادی از نشریات وابسته به نیچر ۵۸ مقاله دانشمندان ایرانی را بخاطر دستکاری توسط نویسندگان تعلیق کرد. بر اساس مقاله ای که در سایت هفته نامه علمی nature، به چاپ رسیده، در ۵۸ مقاله که توسط ۲۸۲ پژوهشگر ایرانی نوشته شده، نشانه‌هایی دال بر وجود تبانی در روندهای ارزیابی علمی و انتشار آنها یافت شده است.

بخش‌هایی از این نظر که با * مشخص شده، توسط مدیر سایت حذف شده است
**** **** **** ***

تا به حال هیچ از خود پرسیده اید که چه شده که سایت نیچر اینقدر علاقمند به انتشار خبرهای تقلب در ایرانی ها بوده و شما نیز در باز پخش این خبرها دست از پا نمی شناسید؟ 
هندی های بسیار معروف هستند که هر مقاله خود را چندین و چند بار چاپ می کنند. بلغارستانی های معروف به سرقت ادبی هستند با این وجود سایت نیچر و حضرتعالی هر دو عشق برچسب زدن به ایرانی ها به عنوان متقلب دارند. 
چه بد توشه ای است دشمنی با خلق خدا (حضرت علی)
متاسفانه این خبرها داره کم کم عادی میشه. سوالی که باید طرح بشه اینه که آیا این جور رفتارها عواقبی هم برای متخلفین داشته؟ آیا هیچ گونه برخوردی با متخلفین در سال های گذشته شده که به نوعی برای بقیه عبرت آموز باشه. متاسفانه خیر و به نظر من یکی از دلایلش اینه که پای خیلی ها گیر هست و قاعدتا دیگ نباید به دیگ بگه روت سیاه. اگه همه مقالات ایرانی به دقت بررسی یشن ممکنه خیلیهاشون بازگردانده بشن. این رو بدون پشتوانه عرض نمیکنم. قبلا هم توی یکی از کامنت ها نوشتم که هر ماه به صورت تصادفی حدود 10 مقاله ایرانی رو با نرم افزارهای تقلب یاب بررسی میکنم و متاسفانه باید بگم اکثرشون مشکلات حاد دارن و در صورتی که به ادیتور گزارش داده بشن بازگردانده میشن

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی