توضیج: در 2 ماه گذشته این سایت تقریبا غیرفعال بود. یک دلیل آن عدم امکان اضافه کردن تصویر در این سایت بدلیل مشکلات بلاگر بود (این مشکل قطع و وصل میشود و هنوز حل نشده است. اگر کسی میتواند کمک دهد ممنون می شویم). و دلیل دوم مشکلات 2 ماه اخیر در کشور بود که کارایی و تمرکز خیلی ها را کم کرد. این پست برای آنست که بگوییم هنوز هستیم و به یاری خداوند و کمک دوستان با هر گونه تقلب علمی مقابله خواهیم کرد. انشاء...
امید است همکاران حامی ما را تنها نگذارند.
دادگاه عمومی تهران، با صدور حکمی ضمن تایید تقلب در ثبت اختراع اتاق امن، دستور به تغییر نام مخترعان داد. به گزارش همشهری، بهدنبال شکایت فرزاد سلیمی از موسی مظلوم و علی اکبر محرابیان(وزیر صنایع) مبنی بر ثبت اختراع او توسط این دو نامبرده به نام خودشان، دادگاه براساس شواهد تایید کرد که اختراع «اتاق امن زلزله» پیش از آنکه به نام محرابیان به ثبت برسد، توسط شاکی اختراع و طراحی شده بود و شاکی، این طرح را سال 82 به شهرداری تهران
و سال 83 به مطبوعات ارائه داده بود.
بر این اساس دادگاه نتیجه گرفت که مقامات وقت شهرداری تهران با دریافت طرح، آن را به نام خود ثبت کردهاند. در نهایت دادگاه حکم به بطلان ثبت اختراع به نام محرابیان و همکارش داد و حق معنوی اختراع را از آن فرزاد سلیمی و محمود حسینی دانست.
مقامات وقت شهرداری تهران، پس از ثبت اختراع سلیمی به نام خود، کتابی با همین عنوان (اتاق امن) نیز منتشر کرده و این اختراع را تحت آن معرفی کردند.
به گزارش خبرنگار ما، براساس مدارک ارائه شده به دادگاه، فرزاد سلیمی سال 1382 این طرح را به شهرداری تهران و مرکز مدیریت بحران شهر تهران ارائه داد اما مقامات وقت شهرداری ظاهرا از آن استقبال نکردند و سلیمی را به مؤسساتی نظیر مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن ارجاع دادند.
سلیمی و همکارش پس از آن، طرح خود را در مطبوعات منتشر کردند اما در کمال ناباوری شاهد مصادره طرح توسط مقامات وقت شهرداری تهران شدند. علی اکبر محرابیان پس از انجام آزمایشهایی روی طرح اتاق امن زلزله، آن را در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی به نام خود و موسی مظلوم ثبت کرد و سپس کتابی تحت همان عنوان به چاپ رساند.
فرزاد سلیمی و همکارش سرانجام برای احیای حقوق خود نسبت به این اختراع، به دادگاه عمومی شکایت کرده و خواستار لغو ثبت اختراع به نام محرابیان و مظلوم شدند و دادگاه نیز تایید کرد که طرح به ثبت رسیده توسط محرابیان، تقلیدی از طرح سلیمی بوده و هیچ نکته جدیدی نداشته است، بنابراین طرح تنها باید به نام سلیمی و همکارش ثبت شود.
در این حکم، ثبت اختراع به نام محرابیان و مظلوم باطل اعلام شد. به تازگی نیز دادگاه تجدید نظر این حکم را تایید کرد و آن را قطعی خواند.
اتاق امن زلزله، سازهای است که با نصب آن در یکی از اتاقهای منازل مسکونی، آن اتاق در برابر زلزلههای شدید مقاوم میشود. سال 83 شهرداری پس از انجام آزمایشهایی روی این سازه، با تبلیغات وسیعی روی بیلبوردهای شهری اعلام کرد که با طراحی و ساخت اتاق امن زلزله، به راهکاری عملی و مؤثر برای مقاوم کردن منازل مسکونی و کاهش تلفات در برابر زلزله دست یافته است.
لینک به کتاب "اتاق امن" به نام نویسندگان توچه کنید.
(در گزارش همشهری آنلاین، نام مولف دوم تار شده است)